Un raport Eurostat arată care vor fi schimbările majore în plan demografic, la nivel european, până în 2080. Dacă Marea Britanie ar putea deveni țara europeană cu cei mai mulți locuitori, Germania va înregistra o scădere drastică.

Migrația poate compensa îmbătrânirea populației din Uniunea Europeană însă, pentru unele state, scăderea populației va fi inevitabilă în următoarele decenii. Harta interactivă de mai jos indică cum va arăta Uniunea Europeană, din punct de vedere demografic, în anul 2080.


Astfel, rezultatele Raportului Eurostat, citate de jurnaliștii de la The Telegraph,  arată că, în următorii 65 de ani, populatia Marii Britanii va ajunge la aproximativ 85 de milioane de locuitori.

De cealaltă parte, Germania va cunoaște o scădere demografică dramatică, ajungând de la 80 de milioane la 65 de milioane. Totuși, experții europeni nu justifică scădere drastică a populației germane care va înregistra mai mult de 64 de milioane de decese în următoarele decenii.

După Marea Britanie, Franța ar putea deveni cea de-a doua mare țară europeană, din punct de vedere demografic.

Raportul nu a luat în calcul valul de migranți sosit în Europa în această vară însă susține că populația europeană va ajunge, în 2050, la 526 de milioane. Totuși, Eurostat este de părere că populatia UE va scădea la 519,8 milioane in 2075.

UE sugerează că, pe lângă Germania, țări precum Grecia, Portugalia, Bulgaria, Slovacia și Letonia ar putea înregistra o pierdere de aproximativ o treime din populație, până în 2080, în timp ce Lituania va avea cea mai mare cădere a populației (37,4 la suta) dintre statele UE.

Mai multe detalii pe The Telegraph