În ultimele luni ale lui 2015 rata șomajului atingea nouă procente iar numărul șomerilor la nivel de UE era de 22 de milioane. EURES, rețeaua europeană pentru ocuparea forței de muncă, oferă însă numeroase perspective de angajare și servicii.

Înființată în 1993, rețeaua europeană a locurilor de muncă (EURES) cuprinde 6,000 de angajatori, oferind peste un million de locuri de muncă vacante și 235,000 de CV-uri depuse.

Cu toate acestea, un procent foarte redus a forței de muncă este mobilă (3%) la nivel de UE. Scopul central al rețelei este acela de a facilita libertatea de mișcare a lucrătorilor din Spațiul Economic European.

Eurodeputatul Heinz K. Becker (EPP), afirmă că: „încercăm să atragem serviciile de ocupare a forței de muncă private.  Vrem să implicăm agențiile de ocupare a forței de muncă regionale. Vrem să îi implicăm pe partenerii sociali care propun locuri de muncă. Vrem să implicăm ONG-urile care oferă locuri de muncă.”

Înscrierea pe EURES nu este obligatorie nici pentru statele membre și nici pentru cei care își caută un loc de muncă:

„Nu este obligatorie penru nimeni. Nimeni nu este obligat să accepte o slujbă publicată pe EURES. Nimeni nu poate rămâne fără ajutor social dacă nu acceptă slujba. Serviciul ușurează eforturile celor care caută un loc de muncă, și sunt milioane de europeni care își doresc cu disperare să își găsească de lucru”, susține Siôn Simon (S&D). 

Sursă:PE