Românii sunt solicitați în Regatul Unit, pentru diverse job-uri dedicate vorbitorilor de limbă română. Domeniile sunt diverse: traduceri, îngrijire la domiciliu, servicii medicale, cercetare, dar și multe altele.

Site-ul numărul 1 de joburi din UK, reed.co.uk, ne oferă, la o simplă căutare după criteriul "Romanian speaking" mai multe oportunități de angajare, spre exemplu:

1. Servicii de asistență persoană în scaun cu rotile, zona Bromley, lângă Londra, salariu 127 £/zi, plus multe alte beneficii.Se caută vorbitor nativ de limba română, clientul nu vorbește engleză.

2. Cercetător, vorbitor de limba română, Londra, onorariu orar excelent.

3. Administrator clienți, vorbitor de limba română și maghiară, Camerley, salariu 100 £/zi cu posibilitatea de a lucra și ore supliementare.

4. Agent de vânzări și rezervări, vorbitor de limba română, Londra sau Budapesta, pentru un Tour operator englez, cu birouri în ambele orașe.Se solicită experiență de minimum 2 ani.

5. Translator, vorbitor de limba română, Kettering, Northamptonshire, în cadrul unei firme de transport. Salariul este de 6,50 £/zi, nu se solicită experiență, angajatorul va face un training cu angajatul.