După ce în 2015 însuși președintele PE, Martin Schultz, a fost laureatul premiului Charlemagne, anul acesta distincția va ajunge la Papa de la Vatican. Francisc I va fi recompensat pentru munca adusă în serviciul unificării europene.

Mâine, 6 mai, ora 13:00 (ora României), Suveranului Pontif îi va fi decernat premiul anual Charlemagne. Ceremonia este organizată la Vatican și include „laudatio” din partea președintelui Parlamentului European, Martin Schulz, președintelui Comisiei Europene Jean-Claude Juncker, și președintelui Consiliului European, Donald Tusk. 

Anunțul acordării premiului a fost făcut de către comitetul executiv al Premiului Charlemagne, pe 23 decembrie, la Aachen, Germania. Referindu-se la discursul Papei din Parlamentul European în 2014, comitetul a salutat mesajul bazat pe „pace, înțelegere”, precum și „compasiune, toleranță, solidaritate și integritatea creației pe tot parcursul pontificatului său”. „În aceste vremuri în care mulți cetățeni europeni caută îndrumare, Sanctitatea Sa Papa Francisc transmite un mesaj de dragoste și încurajare", a mai adăugat comitetul într-un comunicat. 

Evenimentele pot fi urmărite live pe EbS+ sau EP TV.