Directorul executiv al Facebook, unul dintre cei mai influenți lideri din mediul de business, a anunțat pe contul său personal că a decis să își aloce două luni de concediu după nașterea fiicei sale, transmite Wall Street Journal.

Decizia este considerată simbolică pentru tații care muncesc, mai spune publicația din Statele Unite.

Mark Zuckerberg și soția sa, Priscilla Chan, au anunțat în iulie că așteaptă un copil.

Vineri, fondatorul și directorul executiv al cele mai mari rețele sociale din lume a anunțat pe contul său personal: „Priscilla și cu mine am început să ne pregătim pentru sosirea fiicei noastre. Am început să alegem cărți și jucării pentru copii. De asemenea, ne-am gândit cum ne vom aloca timpul pe durata primelor ei luni de viață. Este o decizie extrem de personală și am decis că îmi voi lua două luni de concediu paternal, din momentul în care se va naște”. 

Decizia lui Zuckerberg vine într-o perioadă de dezbateri aprinse care au loc în Silicon Valley dar și în alte zone pe tema echilibrului dintre viață și muncă și a reglementărilor privind egalitatea de gen. 

Încurajarea atât a mamelor cât și a taților să își ia concediu pentru creșterea copilului este un semnal foarte puternic în contextul acestor dezbateri. 

Compania Facebook oferă angajaților săi din Statele Unite până la patru luni de concediu parental plătit, pe care și-l pot lua deodată sau în două tranșe.

În postarea de pe Facebook, Zuckerberg a menționat: „Studiile arată că atunci când părinții își alocă timp pentru bebelușii lor nou-născuți, rezultatele sunt mai bune atât pentru ei cât și pentru familie”. 

Postarea integrală, aici: