Revista americană Time a desemnat-o pe Angela Merkel, „Personalitatea anului 2015”, apreciind rolul jucat de cancelarul german în criza refugiaților. Pe locul doi: șeful ISIS Abu Bakr al-Baghdadi.

Premiul publicației americane nu a mai revenit unei femei din 1986, când pe copertă a apărut Corazon Aquino, prima femeie aleasă președinte în Filipine.

Time își argumentează alegerea de anul acesta prin faptul că Merkel este liderul de facto al Europei și conduce de 10 ani cea de-a patra economie a lumii."Nimeni nu a fost atât de încercată ca ea", a explicat Nancy Gibbs, directoarea publicației "Time". Merkel este urmată de șeful ISIS, Abu Bakr al-Baghdadi, și de Donald Trump. Ultimul german ales personalitatea anului de revista Time este Willy Brandt în 1970.

Desemnarea Angelei Merkel  este în contrast cu un sondaj online cu aceiași opt nominalizați. În sondajul online, Abou Bakr al-Baghdadi, șeful ISIS, conducea cu 64% din voturi. Donald Trump urma la diferență semnificativă, cu 18% voturi, în timp ce pentru Putin au votat 11% din respondenți, potrivit CNN.

Întrebată de canalul NBC cu privire la nominalizarea lui Abou Bakr al-Baghdadi, șeful ISIS, Nancy Gibbs a dat asigurări că revista Time este conștientă de impactul avut de nominalizarea acestuia. "Nimic nu este imposibil. Noi i-am nominalizat pe marii răi și în trecut", a explicat directoarea publicației la NBC, amintind că Adolf Hitler a fost desemnat personalitatea anului în 1938.

Într-un articol de astăzi dimineață, The Telegraph scria că este psoibil ca editorii revistei Time să decidă diferit, însă în mod trist, dar real, este adevărat că liderul Statului Islamic în formare a schimbat cursul istoriei.