Twitter este cea mai utilizată rețea socială în rândul politicienilor, jurnaliștilor și amatorilor de știri. Prin intermediul rețelei, afli într-un mod rapid informații referitoare la deciziile Parlamentului European. Descoperă harta interactivă!

PE îți oferă o hartă interactivă updatată, care îți permite să găsești mult mai rapid conturile cu informațiele care te interesează. 

Interviuri, comunicate de presă, rezultatele ultimelor voturi în comisii, reportaje video de la EuroparlTV sau dosare de la serviciul de cercetare al Parlamentului European – toate pot fi găsite pe Twitter

Harta este desenată ca un plan pentru transportul public. Fiecare linie grupează conturi relaționate. Faceți clic pe un cont și veți fi redirecționat către pagina respectivă pe Twitter. Harta este accesibilă aici.

Știri în limba română: albastru deschis este culoarea liniei ce grupează conturile centrale al Parlamentului European cu ultimele articole și interviuri cu eurodeputații – în limba dumneavoastră.

Știri locale: albastru închis este culoarea liniei ce grupează conturile birourilor de informare care publică știri locale din statele membre.

Informații de la comisii: portocaliu este pentru conturile celor 20 de comisii parlamentare, două subcomisii și o comisie de anchetă. Aici găsiți rezultatele voturilor, comunicate de presă și anunțuri despre reuniunile ce urmează să aibă loc. Prin acestea puteți intra în contact cu atașații de presă.

Servicii media: pe linia verde se află serviciile media ale Parlamentului European, printre care contul central al presei, cel al purtătorului de cuvânt al Parlamentului și ultimele imagini și clip-uri video.

Evenimente: violet este pentru evenimente și alte conturi PE, de exemplu cel al Premiului Charlemagne pentru Tineri și al Evenimentului pentru Tinerii Europeni.

Sursă: PE