Adina Vălean a fost aleasă, luni, în funcția de președinte al Comisiei parlamentare pentru mediu, sănătate publică și siguranță alimentară. Este pentru prima dată când un europarlamentar român conduce o comisie a Parlamentului European.

"Încrederea colegilor mei din Comisia ENVI exprimată prin votul de astăzi mă onorează și, în același timp, mă responsabilizează pentru numeroasele dosare importante de legislație din cea de-a doua jumătate a acestui mandat. Îmi doresc să avem o colaborare excelentă cu celelalte partide politice din Parlament pentru a promova legi esențiale pentru sănătatea și siguranța cetățenilor europeni,” a declarat europarlametarul PNL, potrivit unui comunicat postat pe pagina sa.

"Sănătatea publică, protecția mediului și siguranța alimentară sunt domenii de o importanță vitală pentru indivizi și comunități și, cu cât mai sigure, cu atât mai bun va fi viitorul acestora. Voi continua să reprezint și să mă lupt pentru interesul României și din această nouă poziție”, a conchis Adina Vălean.

Adina Ioana Vălean este membru al Parlamentului European din 2007.

În perioada 2014-2017, a fost vicepreședinte al Parlamentului European, din partea grupului PPE, cu atribuții în domeniul Tehnologiei Informației și Comunicării.

În prezent, este și membră a Delegației pentru relațiile cu Statele Unite ale Americii. Este, de asemenea, membru supleant în Comisia pentru Comerț Internațional.

Anterior, a făcut parte din Comisia pentru Industrie, Cercetare și Energie. 

Este unul dintre cei mai influenți eurodeputați, fiind desemnată în Raportul VoteWatch.eu din 2011 cel mai puternic europarlamentar.