Cancelarul austriac Christian Kern a afirmat joi într-un interviu pentru Bloomberg că Marea Britanie ar trebui să plătească Uniunii Europene în jur de 60 de miliarde de euro pe post de "factură pentru Brexit".

Kern devine, astfel, primul lider al unui stat din Uniune care avanseaza o suma clara in discutiile despre ce va presupune iesirea din UE a Regatului Unit, transmite Politico, citat de Agerpres.

"Factura ar fi de aproximativ 60 de miliarde de euro, dupa calculele Comisiei Europene, iar aspectul va face parte din negocierile pentru Brexit", a spus cancelarul Austriei.Suma include angajamentele financiare luate deja de Londra in cadrul proiectelor europene si a pensiilor pentru oficialii Uniunii, potrivit Bloomberg.

Cancelarul Christian Kern a recunoscut ca sunt bani pe care e posibil ca Guvernul britanic sa nu ii poata da."Votantilor britanici li s-a spus ca se vor economisi multi bani si cred ca oamenii vor resimti o anumita dezamagire, precum si frustrare, cand vor vedea ca se va intampla exact pe dos", a afirmat politicianul austriac.

Secretarul britanic pentru comert, Liam Fox, a caracterizat drept "absurda" ideea ca Regatul Unit trebuie sa restituie Uniunii sume mari de bani. El a afirmat ca guvernul nu va plati pentru niciun proiect european semnat dupa luna noiembrie.