Compania americană UPS, unul dintre cei mai mari jucători din industria curieratului, a făcut teste pentru livrarea rezidențială cu drone care sunt lansate de pe camioane.

Sistemul nu încearcă să înlocuiască șoferii cu dronele, ci să le ușureze munca fiindcă pachetele pot fi livrate și în locuri unde este mai greu de ajuns.

UPS a anunțat miercuri că a testat cu succes o dronă care se lansează de pe plafonul unui furgon de coletărie. Drona livrează autonom un colet spre o adresă de reședință și revine la vehicul în timp ce curierul continuă traseul pentru a face o altă livrare. UPS a efectuat testul luni în Tampa, Florida, împreună cu Workhorse Group, producător de autocamioane alimentate electric și drone, din Ohio. Drona și furgonul de coletărie electric UPS utilizate în test au fost realizate de Workhorse.

„Acest test este diferit de orice am făcut cu drone până acum. Are implicații pentru livrările viitoare, în special pentru locațiile rurale unde furgoanele de coletărie trebuie să parcurgă distanțe mari pentru a face o singură livrare”, a spus Mark Wallace, vicepreședinte UPS pentru inginerie globală și durabilitate. 

Drona se andochează pe plafonul furgonului de coletărie. O colivie suspendată sub dronă se extinde printr-o trapă în autocamion. Un curier UPS încarcă un colet în colivie și apasă un buton pe un ecran tactil, trimițând drona pe un traseu autonom presetat la o adresă. Drona HorseFly alimentată prin baterie se reîncarcă cât timp este andocată și are o autonomie de zbor de 30 de minute.

Citiți articolul complet pe HotNews.ro.