România a devenit un pol de stabilitate în regiune și un motor de creștere economică, urmând noi pași pe drumul european, care trebuie continuat și aprofundat, spune Comisarul european pentru Politici Regionale, Corina Crețu.

„Se împlinesc zece ani de când România este membră a UE, 10 ani de creștere și dezvoltare, de eforturi, de sacrificii, dar și de realizări. În special în ultimii ani, România a devenit un pol de stabilitate în regiune și un motor de creștere economică. După acești 10 ani în care integrarea europeană a devenit un succes al tuturor românilor, al oamenilor obșnuiți, dar și al statului român, urmează noi pași pe drumul nostru european, care trebuie continuat și aprofundat”, a spus Corina Crețu, într-un mesaj video postat pe Facebook de Reprezentanța Comisiei Europene în România.

Comisarul European a ținut să sublinieze că românii merită drepturi egale în UE și mai multe șanse la o viață mai bună, transmite news.ro.

„Suntem o țară demnă și în plină afirmare și cu un potențial de dezvoltare extraordinar și putem realiza mult mai multe în anii care vin. Cetățenii români merită drepturi egale în UE și mai multe șanse la o viață mai bună.  Drumul spre Europa, spre mai multă integrare, este cel care va ajuta și mai mult România și pe toți cetățenii săi. Europa în care credem înseamnă lupta împotriva sărăciei, mai multă solidaritate și dreptate socială, înseamnă un viitor demn pentru toți românii”, a completat aceasta.

Corina Crețu s-a declarat optimistă în ceea ce privește viitorul european al României.

„Sunt mândră să reprezint România în Comisia Europeană și sunt optimistă cu privire la viitorul european al țării noastre. Un gând special pentru tinerii care vor să se implice și să reușească în țara lor: aveți încredere în proiectul european, fiți parte a lui și în următorii zece ani va arăta așa cum vă doriți”, a conchis comisarul european.