EurActiv România a început implementarea unui nou proiect de creștere a vizibilității activităților Parlamentului European în rândul tinerilor români. Proiectul este finanțat de Parlamentul European prin DG Communication.

Scurtă descriere

YOUth Parlamentor este o inițiativă care urmărește să continue succesul Parlamentor.ro – prima platforma media online din România concentrată pe acțiunile Parlamentului European (dezvoltată cu sprijinul financiar al Parlamentului European). Obiectivele proiectului constau în promovarea activității Parlamentului European și informarea tinerilor cetățeni români în ceea ce privește rolul și structura acestuia.

Inițiativa va atrage tineri vizitatori pe platforma sa online prin promovarea acțiunilor și instrumentelor Parlamentului European direct legate de preocupările politice, sociale și economice ale acestora.

Context

Proiectul a luat naștere pornind de la premisa că știrile ce privesc Uniunea Europeană, în particular cele ce abordează activitățile Parlamentului European și ale Comisiei Europene, continuă să ocupe o poziție periferică în grupul preocupărilor tânărului public român. În acest sens, inițiativa Youth Parlamentor se adresează tinerilor, aducând împreună procupările acestora și activitățile Parlamentului European într-un format media inovativ.

Obiective specifice

Principalele obiective ale proiectului sunt:

  • Promovarea Parlamentului European și creșterea vizibilității activităților sale, inclusiv a anunțurilor și comunicatelor sale, în rândul publicului român, în particular în rândul tinerilor cetățeni români.
  • Creșterea conștientizării în rândul tinerilor români a importanței Parlamentului European și a rolului său în cadrul Uniunii Europene, inclusiv a efectelor pe care activitățile sale le produc în viața zilnică a cetățenilor europeni.
  • Informarea tinerilor cetățeni români cu vărste cuprinse între 18 și 26 de ani în ceea ce privește valorile, activitățile, politicile și inițiativele Parlamentului European.

Activități

Proiectul va viza dezvoltarea tehnică a unei platforme media online care să continue identitatea și rezultatele Parlamentor.ro. Odată finalizată, aceasta va găzdui analize săptămânale și lunare ale activităților Parlamentului European, precum și infografice și materiale informative. Analizele vor face referire la activitățile Parlamentului European care au efecte directe în domeniile de interes ale tinerilor români. Aria și detaliile acestor preocupări vor fi determinate prin intermediul unui sondaj specializat.

Proiectul este finanțat de Parlamentul European prin DG Communication.

Acest material a fost produs cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Organizația EurActiv România este singura responsabilă de conținutul său și în niciun context acesta nu poate fi privit ca o reflexie a poziției Uniunii Europene.