Liderul PSD i-a trimis președintelui Comisiei LIBE o scrisoare în care susține că declarația lui Liiceanu de miercuri privind intenția social-democraților de a o demite de Laura Codruța Kovesi este "falsă în totalitate".

"Mă văd nevoit să vă adresez această scrisoare întrucât unul dintre invitații la dezbatere, dl Gabriel Liiceanu, a făcut în discursul său următoarea afirmație la adresa mea: 'Iată declarația explicită a șefului PSD, rostită la un post de televiziune săptămâna trecută: 'trebuie să ne concentrăm pe demiterea procurorului șef al DNA, pe demiterea dnei Kovesi'. Vă supun atenției faptul că această afirmație a dlui Liiceanu este falsă în totalitate și nu reflectă în niciun fel realitatea din România. Nu am rostit niciodată această declarație și nici nu am făcut vreo altă afirmație în sensul sugerat de dl Liiceanu. Dimpotrivă, în toate declarațiile publice pe care le-am avut pe acest subiect nu am făcut nici măcar o sugestie din care să reiasă că dna procuror șef ar trebui demisă de la conducerea Direcției Naționale Anticorupție", afirmă Dragnea în scrisoarea transmisă, relatează Agerpres.

Șeful PSD mai scrie că formațiunea sa nu a avut de gând și nu are de gând să ceară revocarea celor trei procurori șefi din România.

"Din punctul meu de vedere, faptul că unul dintre invitații români care au luat cuvântul la dezbaterea Comisiei LIBE și-a permis să mistifice în mod deliberat realitatea din România, cu scopul vădit de a-i dezinforma pe membrii comisiei, demonstrează cât de subiective și pătimașe sunt pozițiile celor care au criticat Guvernul României pentru faptul că a emis anumite acte normative ce aveau drept scop transpunerea în legislația penală a unor modificări enunțate în deciziile definitive și obligatorii ale Curții Constituționale. Prin urmare, vă rog să luați la cunoștință și să comunicați celorlalți membri ai comisiei falsitatea afirmației de mai sus a dlui Gabriel Liiceanu la adresa mea. De asemenea, vă rog să luați act de faptul că Partidul Social Democrat nu și-a propus și nu își propune să facă demersuri în sensul demiterii persoanelor care conduc instituțiile din domeniul Justiției", a subliniat Liviu Dragnea.

Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, și Procurorul general al României, Augustin Lazăr, sunt evaluați în prezent de Ministerul Justiției, în contextul OUG 13 și a anchetei declanșate asupra modului în care a fost adoptată aceasta.

Întrebat în ce stadiu se află evaluarea lui Lazăr și Kovesi, ministrul Tudorel Toader a susținut, la Bruxelles, că în câteva zile va da un răspuns: "Eu nu am spus că îi decapitez sau că insist cu decapitarea. (...) Mai așteptați două — trei zile și vă dau răspunsul".

Intervenția scriitorului Gabriel Liiceanu poate fi urmărită aici (de la minutul 42:00):