Copiii urmăresc tot mai multe videoclipuri pe Internet, motiv pentru care deputații europeni își propun să consolideze protecția minorilor în mediul online împotriva conținutului dăunător.

Copiii sunt din ce în ce mai conectați, petrecând multe ore în fiecare săptămână în fața ecranelor. 

60% dintre minorii cu vârsta între 9 și 15 ani accesează mediul online aproape în fiecare zi pentru a lucra pentru școală, pentru a juca jocuri, pentru a scrie și a viziona videoclipuri. 

Tehnologia video on-demand amenință televiziunea tradițională. 

Legislația UE trebuie să se adapteze la aceste noi obiceiuri. Deputații europeni vor să protejeze copiii în mediul online, se arată într-un videoclip al Parlamentului EuropeanAm propus să adaptăm câteva dintre regulile care se aplică programelor de televiziune la serviciile de pe Internet”, a declarat eurodeputata EPP, Sabine Verheyen.  

Deputații europeni doresc măsuri mai stricte privind discursul instigator la ură, violență sau cu conținut sexual: criptare, semnalizare mai clară și un control parental mai puternic. 

Cine ar trebui să aplice aceste măsuri? Platformele în sine, spun euro-deputații.

Totodată, Parlamentul dorește să protejeze minorii de reclame, în special de cele la alimente grase sau cu conținut ridicat de zahăr.