Clubul European – Jean Monnet organizează în perioada 9-13 mai, cea de-a doua ediție a ”European Village Jean Monnet” - eveniment ce promovează diversitatea, multiculturalismul, toleranța și identitatea românească, în cadrul familiei europene.

De Ziua Europei (9 mai) dar și a Zilelelor Liceului Teoretic "Jean Monnet", între 9-13 mai 2017,  Clubul European - Jean Monnet, în parteneriat cu Biroul de lnformare al Parlamentului European din România (BIPE), vă invită să participați la European Village Jean Monnet, activitate desfășurată în cadrul proiectului „Promotori pentru democrația europeană”, ediția a III-a. 

Proiectul este similar conceptului de Global Village, organizatorii dorind să adune la un loc, într-o singură zi, cele mai importante culturi europene, transformând astfel liceul Jean Monnet într-o variantă în miniatură a Uniunii Europene. 

European Village Jean Monnet are loc vineri, 12 mai, și este structurat astfel:

Acțiunea European Village - în cadrul căreia fiecare clasă din liceu devine timp de o zi o țară a UE, organizând în curtea unității școlare un stand de prezentare, de informare și de interacționare cu elevii, dar și cu invitați din 15 școli și licee bucureștene.

Descoperă UE - desfășurată în sălile de clasă unde vor avea loc sesiuni de informare, ateliere de limbă străină, concursuri de cultură generală, organizate de partenerii proiectului (ambasade și institute culturale europene).

Festival gastronomic, parada costumelor tradiționale, expoziție-concurs de postere, campionat de fotbal, Flashmob, concert și dansuri specifice în aer liber organizate de elevii liceului.

Cei interesați pot consulta pagina  de facebook a clubului și site-ul liceului.