Peste 1.100 de schițe de proiecte pentru solicitare de finanțare europeană au fost înregistrate prin aplicația MySMIS, după trei săptămâni de la lansarea apelurilor deschise în cadrul Programului Operațional Capital Uman (POCU).

Potrivit Ministerului Fondurilor Europene (MFE), numărul de schițe de proiecte aferent fiecărui apel deschis din cadrul programelor operaționale este de acum vizibil prin intermediul unui contor pe care MFE l-a lansat pe 1 iunie și care este disponibil la secțiunea www.fonduri-ue.ro/apeluri. 

"Este un instrument necesar, pe care beneficiarii de fonduri europene îl solicită de mai multă vreme prin diferite canale. Acest tip de informații ajută în decizia primară de a demara sau nu pregătirea unui proiect și reprezintă un firesc element de transparență", a declarat Dan Barna, Secretar de Stat în cadrul MFE. 

MySMIS 2014 este aplicația electronică prin care potențialii beneficiari de fonduri europene pot solicita finanțare pentru perioada de programare 2014-2020. Cele două module funcționale în prezent sunt cel de apel și cel de cerere de finanțare. 

Apelurile de proiecte 4.1 și 4.2 din cadrul POCU, lansate în data de 16 mai 2016 de către Ministerul Fondurilor Europene, își propun reducerea sărăciei în comunitățile marginalizate. Suma totală lansată este de 350 de milioane de euro. Apelurile abordează problema sărăciei într-un mod integrat, prin aplicarea de măsuri complexe în toate domeniile cheie privind incluziunea socială a persoanelor și familiilor celor mai defavorizate: ocupare, educație, locuire, sănătate, servicii sociale și antidiscriminare.