Cei mai puternici trei lideri ai Uniunii Europene, președinții Parlamentului, Comisiei și Consiliului European, au condamnat, săptămâna aceasta, atacurile președintelui turc la adresa Olandei.

Într-o manifestare evidentă de solidaritate cu liderii olandezi, cei trei înalti oficiali europeni au denunțat declaratiile lui Recep Tayip Erdogan și au luat apararea Olandei.

Antonio Tajani, presedintele Parlamentului European, a spus in plenul Parlamentului ca "nimeni nu poate jigni o tara care organizeaza alegeri, ofensand valori pe care le recunoastem cu totii. Suntem mai mult decat moneda unica si piata unica".

"Olanda e Europa, si azi vreau sa spun ca Europa e Olanda, un loc al libertatii si democratiei... Daca cineva vede nazism in Rotterdam e complet desprins de realitate", a spus in plenul PE si presedintele Consiliului European, Donald Tusk.

Jean-Claude Juncker, presedintele Comisiei Europene, s-a aratat "scandalizat de ceea ce s-a spus in Turcia despre Olanda, Germania si altii. Nu voi accepta niciodata aceasta comparatie intre nazisti si guvernele actuale".

Articol preluat de pe hotnews.ro