Eurodeputații PSD, prin Viorica Dăncilă, au început o ofensivă de dezinformare a membrilor PE, susținând în scrisori adresate deputaților europeni că Guvernul dorește să grațieze cazuri care reprezintă un pericol social minor, acuză Monica Macovei.

Totodată, aceștia îi informează pe colegii din Parlamentul European că Guvernul Grindeanu vrea să modifice codurile penale doar pentru a le pune în acord cu decizii ale CCR.

”Mai mult, PSD se plânge deputaților europeni că partidele de opoziție au instigat populația să iasă în stradă și că președintele Iohannis și-ar fi depășit rolul constituțional. PSD ascunde însă adevărate intenții ale Guvernului Grindeanu, de a grația inclusiv pedepsele cu suspendare, de a modifica abuzul în serviciu și conflictul de interese, astfel încât să scape de pedepse politicienii penali. Această dezinformare grosolană a PSD nu poate rămâne așa”, a scris europarlamentarul român pe Facebook.

Macovei precizează că a transmis membrilor Parlamentului European o reacție, în care le spune ”adevărul despre ce se întâmplă acum în România, prezentând punctele de vedere ale mai multor ONG-uri din România, inclusiv de judecatori, imagini si inregistrari video de la protestele de duminică”.

”Pentru că suntem mulți cei care vedem pericolul care amenință justiția și societatea de când PSD și ALDE și-au propus să schimbe legile ca să scape de condamnări și de închisoare.O fensiva de dezinformare a PSD la nivelul Parlamentului European arată că partidul condamnatului Dragnea nu vrea să renunțe la promovarea celor două Ordonanțe de urgență ilegale”, mai scris Monica Macovei.