Peste 30 de europarlamentari cer Parlamentului României să nu organizeze referendumul pentru modificarea Constituției într-un mod care limitează definiția familiei.

Un număr de 33 de membri ai Parlamentului European, din cadrul mai multor partide, au trimis miercuri o scrisoare președinților de partide parlamentare din România prin care solicită ca legislativul să nu susțină organizarea referendumului pentru modificarea Constituției pentru redefinirea familiei ca uniunea dintre un bărbat și o femeie, considerând că astfel se limitează definiția familiei, incitând la discriminarea familiilor care nu corespund noțiunii promovate de inițiatorii referendumului.

„Permitand desfasurarea referendumului, fara a prevedea nici o forma alternativa de recunoastere juridica a cuplurilor necasatorite, pareti sa aprobati incalcarea continuata a drepturilor omului pentru cuplurile de acelasi sex, dar si pentru copiii care traiesc in familii formate din parteneri ce nu sunt casatoriti sau copiii care traiesc in familii monoparentale. Intr-adevar, aceasta dezbatere se refera la oameni si familii reale, care sunt in prezent excluse, cu consecinte grave, de la a beneficia de un set de drepturi de baza, insotite de indatoriri aferente. Fara o forma de recunoastere din partea statului, acesti oameni nu au dreptul la protectia caminului familial si nu au voie sa aiba grija de copiii partenerului lor atunci cand acest lucru este cel mai necesar, de exemplu in urma decesului unuia dintre parteneri. Ei pot fi refuzati sa-si viziteze partenerul la spital, nu au dreptul la mostenire, nu au acces la drepturi sociale fundamentale ca parteneri etc. Si, cel mai adesea, copiii lor - din relatiile anterioare - sunt primele victime ale acestei lipse de recunoasteri”, se arată în textul scrisorii publicat de HotNews.ro.

Este vorba de parlamentari de la Verzi/Alianta Libera Europeana, Stanga Unita Europeana/Stanga Verde Nordica, Alianta Progresista a Socialistilor si Democratilor, Grupul Conservatorilor si Reformistilor Europeni, Alianta Liberalilor si Democratilor pentru Europa si chiar si un reprezentant al Partidului Popular European. 

Citește continuarea pe www.HotNews.ro