Guvernul controlat de condamnatul Dragnea și penalii din Parlament își doresc cu ardoare ridicarea MCV, pentru ca atacurile pe care le pregătesc în domeniul justiției și anticorupției să nu mai fie monitorizate de UE, susține Monica Macovei.

Europarlamentarul român a salutat declarația de joi a secretarul general adjunct al Comisiei Europene, care a anunțat, la București, că MCV nu va fi ridicat anul acesta.

"Este bine că oficialii Comisiei Europene vor să continue evaluările din cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare", a afirmat Macovei, susținând că "Guvernul controlat de condamnatul Dragnea și penalii din Parlament își doresc cu ardoare ridicarea MCV, pentru ca atacurile pe care le pregătesc în domeniul justiției și anticorupției să nu mai fie monitorizate de Uniunea Europeană".

"Încercările ministrului Iordache, specializat în lovituri date justiției și anticorupției, ca în «marțea neagră», de a obține ridicarea MCV în această vară au același scop: politicienii corupți să blocheze anchetele DNA și procesele din instanță", a mai afirmat Macovei.

Europarlamentarul a amintit că, așa cum a stabilit Comisia Europeană în decembrie 2006, "MCV va fi ridicat atunci când au fost atinse toate obiectivele de referință prevăzute în acesta".

"Or, la cum arată intențiile Guvernului controlat de condamnatul Dragnea, MCV va fi cu atât mai necesar în următorii ani. Românii vor dreptate, justiție eficientă și egală pentru toți, iar Guvernul controlat de condamnatul Dragnea a și început să ne arate că dorințele sale sunt altele", a conchis Monica Macovei.

Ridicarea MCV nu se va întâmpla în acest an, a declarat, joi, la Parlament, secretarul general adjunct al Comisiei Europene, Paraskevi Michou, precizând că renunțarea la acest mecanism depinde de ceea ce vor face Guvernul și Parlamentul și ca reformele realizate să fie sustenabile și ireversibile.

Declarația a fost făcută după mai multe întâlniri cu oficiali români.

Înainte de întrevederea cu oficialul european, ministrul Justiției, Florin Iordache, afirmase România îndeplinește toate condițiile pentru ridicarea MCV anul acesta.