Europarlamentarul Siegfried Mureșan (PMP) anunță că socialiștii europeni au propus trimiterea în România a unei misiuni de anchetă a PE care să analizeze legalitatea și oportunitatea "ordonanței de urgență Dragnea”, care modifică Codul penal.

Mureșan mai spune că propunerea PPE - CRE de organizare a unei dezbateri în plenul Parlamentului European despre democrație și justiție în România a fost adoptată cu o largă majoritate în deschiderea sesiunii plenare de astăzi, inclusiv de către cea mai mare parte a eurodeputaților din Grupul Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților Europeni (din care face parte și PSD) și din Grupul Alianței Liberalilor și Democraților pentru Europa (din care face parte și ALDE România). 

"Și pentru familiile politice europene din care fac parte PSD și ALDE ce a făcut azi-noapte Guvernul României încalcă principiile de bază ale democrației și statului de drept. În lumea civilizată hoția nu poate fi legalizată, nu trebuie să se întâmple nici în România", a mai spus europarlamentarul PMP, potrivit HotNews.