Eurodeputatul Siegfried Mureșan, negociator-șef al PE în Bugetul UE pe 2018 a propus un program de abonamente de tren de o lună, gratuite, pentru tinerii care doresc să viziteze Europa.

Europarlamentarul roman Siegfried Muresan (PPE / PMP), negociator-sef al Parlamentului European pentru Bugetul Uniunii Europene (UE) din 2018, sustine in negocierile pentru bugetul de anul viitor finantarea Programului "Discover EU" de acordare a unui abonament gratuit interrail pentru fiecare tanar din UE care implineste 18 ani si care doreste sa viziteze Europa (valabil pe liniile feroviare din 30 de tari europene).

Siegfried Muresan a anuntat ca a introdus acest program, ce a fost initiat de deputatul european Manfred Weber (PPE), pe lista prioritatilor de negociere pe care le va purta, in calitate de negociator-sef al Parlamentului European pentru Bugetul UE din 2018, cu reprezentantii Consiliului UE (format din ministrii statelor membre) si ai Comisiei Europene (organismul executiv al Uniunii Europene).

"Sustin finantarea Programului "Discover EU" din Bugetul UE pentru 2018 deoarece cred cu tarie in beneficiile pe care un astfel de program le ofera atat tinerilor europeni, dar si Uniunii Europene, in ansamblul ei. Contactul direct cu oameni si culturi diverse din intreaga Europa le ofera ocazia tinerilor sa inteleaga mai bine valorile pe care se bazeaza Uniunea Europeana, avantajele care decurg din apartenenta la UE si sa descopere diversitatea si frumusetea continentului nostru. Este, in acelasi timp, chiar o obligatie pentru noi sa le oferim generatiilor viitoare posibilitatea de a cunoaste beneficiile apartenentei la Uniunea Europeana, ceea ce poate deveni un bun si necesar instrument prin care putem combate populismul eurosceptic si propaganda antieuropeana la care suntem tot mai des supusi. Mai mult, acest program poate sa devina un real sprijin si pentru viitoarele cariere ale tinerilor. Studiile arata ca peste 64% din angajatorii europeni acorda o mare importanta experientei internationale a viitorilor angajati. Nu in ultimul rand, acest program va sprijini si mai mult turismul de tip low-cost, dedicat tinerilor care nu dispun de foarte multi bani pentru a calatori", a aratat Siegfried Muresan.