Victor Negrescu a transmis, într-o scrisoare deschisă adresată lui Nigel Farage, că fostul lider UKIP nu ar trebui să vorbească despre corupție în vreme ce este anchetat de Parlamentul European pentru corupție.

"Domnule Nigel Farage, România nu primește lecții de democrație de la vinovatul pentru Brexit! și, cu atât mai puțin, lecții de corectitudine de la un om cercetat de Parlamentul European pentru corupție și abuz în serviciu! Vorbesc despre ancheta în care sunteți acuzat, alături de Paul Nuttall și aproape jumătate dintre europarlamentarii din partidul dumneavoastră pentru deturnare de fonduri în valoare de cca 500.000 de lire sterline. Sunt uimit de curajul pe care îl puteți avea, de a ieși public cu astfel de atacuri, în condițiile în care aveți de dat niște răspunsuri în fața justiției", a precizat, într-un comunicat de presă, europarlamentarul PSD Victor Negrescu.

Eurodeputatul român susține că Nigel Farage s-a comportat ca un inamic al României și al poporului român: ”Vă solicit ca, de acum încolo, înainte să ieșiți public cu declarații defăimătoare la adresa românilor și a României, să vă faceți temele și să vă informați corect, pentru că ceea ce ați susținut în timpul emisiunii radio LBC este cât se poate de fals, generalist și populist. Nici nu e de mirare că ajungeți să aveți constant poziții extremiste dacă, pentru dumneavoastră, adevărul depinde de cel care îl rostește. Nu pot accepta ca un om suspect de corupție să pretindă că este mai bun decât un popor întreg. Prin tot ceea ce ați spus despre români în ultimii ani, v-ați comportat ca un inamic al țării mele și al compatrioților mei".

Nigel Farage, fost lider al formațiunii britanice eurosceptice UKIP, a avut, vineri seară, o discuție aprinsă cu un ascultător care a intervenit în timpul show-ului său radiofonic (LBC Show).

Politicianul britanic a susținut că România nu ar fi trebuit să fie primită în Uniunea Europeană, deoarece "nu a încheiat tranziția" după regimul comunist, fiind o țară în care corupția este "endemică". 

Totodată, Nigel Farage a subliniat că ieșirea Marii Britanii din UE survine într-un moment potrivit, întrucât este ”incredibil” ca țara sa să fie într-o uniune politică cu România.