Parlamentul European a adoptat noi reguli pentru conținutul online
Noi reguli adoptate de Parlamentul European le permite consumatorilor să își ia conținutul online oriunde în Uniunea Europeană.
Actorii și alte persoane care lucrează în domeniul creativ depind de drepturile de autor pentru a-și câștiga existența. Totul este organizat la nivel național: drepturile pentru un film, de exemplu, trebuie să fie cumpărate în fiecare țară în care este difuzat respectivul film, se arată într-un videoclip informativ difuzat de Parlamentul European.
Europenii se îndreaptă tot mai mult spre platformele online pentru a viziona aceste filme. Dar aceasta implică o provocare: ce se întâmplă atunci când călătoresc? Abonamentele lor se opresc adesea la graniță.
Eurodeputatul Jean-Marie Cavada (raportor ALDE), consideră că „aveam nevoie de un sistem care să permită mobilitatea. De aceea, portabilitatea a rezolvat problema păstrării teritorialității acordând, în același timp, mobilitate temporară pentru conținutul la care vă abonați în propria țară.”
După un vot final în această lună, Parlamentul le va permite consumatorilor să acceseze în regim de streaming, temporar, aceleași melodii, emisiuni și filme oriunde în UE.
„Dacă locuiți, de exemplu, în Germania, dar plecați în vacanță sau vă vizitați familia sau munciți în Spania, veți putea accesa serviciile pe care le-ați avut în Germania în orice altă țară din Uniune, deoarece textul acoperă UE”,
a mai precizat eurodeputatul francez.
Platformele vor putea verifica țara de reședință a abonaților, de exemplu, solicitând o declarație fiscală sau o factură telefonică.
Cheltuielile cu conținutul video digital au crescut exponențial în ultimii ani, iar 60% dintre tinerii europeni își doresc să își acceseze conținutul online oriunde s-ar afla.
Comentarii