Autoritățile competente din statele UE ar putea dispune, în ultimă instanță, închiderea unor site-uri web care găzduiesc escrocherii, în cazul în care nu există "o reacție eficientă" din partea comerciantului pentru a pune capăt fraudei online.

Prevederea este cuprinsă într-un proiect de norme în domeniul comerțului online, votat marți în cadrul Comisiei pentru piața internă și protecția consumatorilor din Parlamentul European. 

Eurodeputații vor începe acum discuțiile cu Consiliul European și Comisia Europeană pentru a ajunge la un acord cu privire la legea finală.

În conformitate cu proiectul de norme votat marți în cadrul Comisiei pentru piața internă și protecția consumatorilor, autoritățile naționale ar avea mai multe atribuții pentru apărarea drepturilor consumatorilor, de exemplu prin a verifica dacă anumite site-uri web practică blocarea consumatorilor pe criterii geografice sau prin a dispune închiderea site-urilor web care găzduiesc escrocherii.

Aceste măsuri au ca scop lupta împotriva acelor practici care aduc prejudicii consumatorilor online, de la jocuri online pentru copii până la clauze contractuale abuzive pentru închirierea de autoturisme.

Citiți continuarea pe HotNews.ro.