Studenții care locuiesc în gazdă la persoane vârstnice și le ajută pe acestea să procure hrană și medicamente, dar și cei care oferă meditații unor elevi vor putea beneficia de o sumă de 500 de lei din partea Primăriei în vederea achitării chiriei.

Consilierii generali ai Capitalei au aprobat, marți, o hotărâre privind implementarea programului "Parteneriat între generații în Municipiul București", în baza căruia primarul general va desemna componența unei comisii care va pregăti cadrul juridic necesar aplicării acestor măsuri, relatează Agerpres.

"Există două paliere ale acestui proiect de hotărâre, deci două posibilități prin care studenții aplicanți pot să beneficieze de această bursă din partea municipalității. Primul palier se referă la relația dintre student și un cetățean senior la care locuiește în gazdă, sub confirmarea acestui cetățean senior că studentul îl ajută în procurarea de medicamente, de alimente de strictă necesitate, precum și o dată pe săptămână — ajutor pentru deplasarea la o activitate, la prieteni sau la un spectacol. (...) Cel de-al doilea palier se referă la relația dintre student și o familie care are copii elevi, dar care nu are posibilitatea unor cursuri sau unei pregătiri suplimentare față de ceea ce se predă la școală. Studentul va primi această bursă din partea Primăriei dacă va prezenta acest acord, cu semnătură, confirmarea din partea familiei că a predat acele ore de două ori pe săptămână, câte două ore", a explicat Gabriela Firea.

Ea a menționat că poate fi vorba de predarea unor meditații privind limbi străine, limba română, matematică, IT, dar și alte discipline.

Formularul tip pentru studenții interesați de acest program se va găsi pe internet. Edilul general a adăugat că propunerea a venit din partea mai multor asociații studențești, dar și că bugetul total destinat acestui program va putea fi estimat abia după evaluarea tuturor aplicanților. Programul va fi derulat prin Centrul Comunitar de Servicii Integrate pentru Tineret al Municipiului București.

În Capitală există 170.353 de studenți, dintre care 130.475 urmează cursurile unei facultăți de stat.