Peste 50 de parlamentari, din 15 state și din toate grupurile politice, au participat, la Bruxelles, între 29 septembrie și 1 octombrie, la prima ediție a Forumului European al Tinerilor Parlamentari și Europarlamentari, organizat de Victor Negrescu.

Tema centrală a primei ediții a Forumului a fost combaterea șomajului în rândul tinerilor, participanții adoptând o rezoluție în acest sens.

Inițiatorul Victor Negrescu a arătat că tinerii politicieni europeni trebuie să se coalizeze pentru a răspunde provocărilor, trecând dincolo de apartenențele politice. 

"Nu este un secret faptul că tinerii nu se mai simt reprezentați de liderii politici de astăzi, iar acest lucru se reflectă inclusiv în statistici – în Europa, media de vârstă a aleșilor parlamentari fiind de 53 de ani, a declarat Negrescu, citat într-un comunicat.

Europarlamentarul social-democrat consideră că tânăra generație de politicieni europeni reprezintă o parte esențială a soluției la probleme tineretului de astăzi.

Negrescu mai precizează că va fi creată o rețea de tineri parlamentari și europarlamentari în toată Europa cu scopul de a genera "un dialog pe subiectele de interes pentru tinerii europeni”.

Conform comunicatului, evenimentul a fost susținut de președintele PE, Martin Schulz, și de membrii rețelei tinerilor europarlamentari EU40.