Reprezentanții cinematografiei românești au dus mesajul "Rezist", devenit un simbol al protestelor din România, pe covoarele roșii de la Festivalul Internațional de Film de la Berlin (Berlinale) și de la Premiile Academiei Britanice de Film (BAFTA).

Actorii și regizorii români, prezenți, duminică, la Festivalul Internațional de Film de la Berlin (Berlinale) au protestat, cu pancarte pe care era scris mesajul "#rezist", devenit un simbol al manifestațiilor din România, la fel ca și cei prezenți în stradă.

Regizorul și producătorul Tudor Giurgiu (De ce eu?, Despre Oameni si Melci) a transmis, duminică seara, live pe Facebook, momentul în care echipa care reprezintă România la Festivalul Internațional de film de la Berlin (Berlinale) a protestat, în timp ce a defilat pe covorul roșu, cu două pancarte mari, inscripționate cu mesajul "Romanian Cinema #rezist".

"Romanian cinema is protesting on the Red Carpet at the Berlinale #rezist #berlinale #protest", a scris pe Facebook Tudor Giurgiu.Iar, cu scurt timp înainte, actorul Levente Molnár, recunoscut pentru rolul din filmul "Fiul lui Saul", prezent la Premiile Academiei Britanice de Film (BAFTA) a transmis același mesaj de susținere pentru românii din întreaga țară care protestează împotriva Guvernului.

Acesta s-a fotografiat pe covorul roșu în timp ce ținea în mână o foaie cu mesajul "#Rezist" și a publicat imaginea pe pagina personală de Facebook.De altfel, la începutul protestelor, actorul a fost prezent la manifestațiile de la Cluj-Napoca."Nu există alb sau negru. Există bunul simț. Există limite. Aici s-au depașit niște limite. Ne vedem și diseară la "coada calului". Simțeam la fel și dacă era făcut de orice alt partid politic", scria, atunci, actorul Levente Molnár pe Facebook.