Claude Moraes și-a exprimat preocuparea pentru ingerințele serviciilor de informații și ale actorilor politici în activitatea sistemului judiciar din România.

"Un sistem judiciar puternic și independent, corect față de toți cetățenii europeni, este unul dintre pilonii proiectului european. Urmărim cu mare preocupare evenimentele din România, unde ingerințele serviciilor de informații și ale actorilor politici în activitatea sistemului judiciar nu pot decât să submineze credibilitatea justiției", a scris, marți, pe Facebook, Claude Moraes, președintele Comisiei pentru Libertăți civile, Justiție și Afaceri interne (LIBE) din Parlamentul European.

"Partizanatul politic nu trebuie să influențeze lupta împotriva corupției, iar direcția nu trebuie stabilită în funcție de diverse interese. Corupția trebuie eradicată oriunde ar fi, pe baza unor procese judiciare democratice și exacte, cu respectarea drepturilor persoanelor investigate", a mai scris eurodeputatul laburist Claude Moraes (S&D, UK).