Proiectul SANOINOV, co-finanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, abordează tema nutriției sănătoase și combaterii obezității la copil, parte dintr-un domeniu prioritar de sănătate publică din Uniunea Europeană și România,

fiind inclusă în Programul Național de Prevenție lansat de Ministerul Sănătății.

Serviciul inovativ dezvoltat de S.C. SMART LIFE STYLE S.R.L. în cadrul proiectului SANOINOV, include proceduri de investigare, evaluare și diagnoză a copiilor supraponderali/obezi cu vârste cuprinse între 6 – 12 ani, care s-au finalizat cu realizarea unor planuri integrate de intervenție și asistență personalizate, cu următoarele componente: componenta de nutriție – program nutrițional pentru copii și consiliere pentru părinți, în scopul conștientizării comportamentelor cu risc obesogen și adoptării unui stil de viață sănătos; componenta de consiliere psihologică - pentru copii și părinții acestora; componenta de activități fizice și sport.

S.C. SMART LIFE STYLE S.R.L a beneficiat de o echipă multidisciplinară de cercetători, specialiști din diverse domenii: medici (pediatru, nutriționist, genetician), psihologi, kinetoterapeutși instructor sportiv.

„Principalii factori de risc pentru obezitate/supraponderalitate sunt legați de  comportamentul alimentar și stilul de viață. Dintre aceștia se pot menționa: alimentația excesivă; alimentația hipercalorică (dulciurile, pizza și pastele, cartofii prăjiți, chipsurile); alimentația dezechilibrată; obiceiuri alimentare nesănătoase; greșeli familiale în privința unei nutriții sănătoase și nerespectarea regulilor de igienă alimentară; sedentarism; lipsa timpului liber; insuficiența odihnei; incapacitatea de a face față stresului cotidian și profesional.

Persoanele care au înțeles necesitatea adoptării unui stil de viață sănătos pentru copilul lor, solicitând astfel ajutor la echipa de specialiști din cadrul proiectului SANOINOV, sunt mai frecvent persoane cu studii superioare și au vârsta cuprinsă între 35 – 40 ani”, a declarat Dr. Georgeta COZARU, medic primar Genetică Medicală.

Rezultatele finale și concluziile cercetării din cadrului proiectului SANOINOV, vor fi valorificate prin elaborarea unui ghid de prevenție a supraponderalității și obezității la copii, iar din toamna acestui an, S.C. SMART LIFE STYLE S.R.L va pune la dispoziția publicului larg un serviciu integrat de asistență și monitorizare a stării de sănătate pentru copiii supraponderali/obezi.