Aplicația prezentă în 4 orașe din România, vrea să lanseze anul acesta serviciul Eats de livrare de mâncare, iar în 2018 își propune să lanseze în București UberPOOL, serviciul care permite ca o cursa să fie împărțită între mai multe persoane.

Declarația îi aparține Nicoletei Schroeder, manager al companiei pe piața locală.

Ea mai spune că ar vrea ca Uber să fie clar relglementată, cum se întâmplă în tot mai multe țări europene, astfel încât oricine vrea să devină șofer-partener să poată face ușor acest lucru.

Uber este prezentă în peste 550 de orașe în lume, dar în ultimele săptămâni au apărut mai multe știri negative, de la acuzațiile legate de furtul tehnologiilor Waymo, până la cele legate de discriminarea femeilor.

Însă în România, Uber a tot crescut, adăugând trei orașe noi anul trecut, numărul de useri triplându-se în 2016. Cei de la Uber spun că peste 250.000 de utilizatori au folosit cel puțin o dată aplicația în cei doi ani de la lansare, iar numărul de șoferi este de câteva mii, compania nedorind să dea numărul exact.

Timpii medii în care vin mașinile sunt de patru minute în București și șase minute în alte orașe. Capitala ar urma să fie primul oraș din Europa Centrală și de Est unde se va lansa serviciul care permite mai multor pasageri să împartă o cursă, orașul fiind ideal pentru UberPOOL fiindcă este extrem de aglomerat. Estimarea este ca lansarea ar putea fi în 12 sau 18 luni.

"Angajamentul nostru este ca până în 2020 să reducem traficul din București cu o treime", spune șefa Uber.

Uber a insistat din nou pe faptul că în București sunt peste un milion de mașini, însă în medie mașinile stau nefolosite 23 de ore din 24, iar locurile de parcare sunt de trei ori mai puține decât numărul mașinilor. Singura soluție este ca tot mai mulți să renunțe la mașinile personale și oamenii să fie dispuși să se grupeze mai mulți la o singură cursă, mai ales că vor plăti mult mai puțin.

Citiți continuarea pe HotNews.ro.