Marea Britanie își poate schimba poziția și poate rămâne în Uniunea Europeană, dar ar trebui să se aștepte la condiții mai defavorabile decât în acest moment, a declarat miercuri Guy Verhofstadt, coordonatorul desemnat de PE privind Brexit.

Verhofstadt se refera la faptul ca, in acest moment, Marea Britanie e beneficiara unor clauze favorabile in relatia cu UE, printre care rebate-ul bugetar (primeste inapoi la bugetul national un procent semnificativ din contributia la bugetul UE) si clauzele de opt-out (exceptii) de la diferite reglementari si politici europene, printre care si aderarea la UE, relatează Reuters, preluată de HotNews.ro.

Declaratiile lui Guy Verhofstadt, presedintele factiunii ALDE din Parlamentul European, vin la o zi dupa ce presedintele Frantei, Emmanuel Macron, a anuntat ca usa UE e deschisa pentru Marea Britanie. Acelasi lucru l-a declarat miercuri si premierul danez.

"Sunt de acord cu ce a spus presedintele Frantei, care a vorbit despre o usa deschisa. Dar ca in Alice in Tara Minunilor, nu toate usile sunt la fel. Va fi o usa noua, cu o noua Europa, o Europa fara rebate, fara reguli complexe, cu puteri reale si cu unitate", a spus Verhofstadt.

Articol preluat integral de pe HotNews.ro în cadrul proiectului Youth Parlamentor 2.0.