Parlamentul European a reluat discuțiile despre necesarul de locuri de muncă, solicitând Comisiei Europene să propună legi concrete.

În ultimul timp angajatorii caută candidați abili în tehnologia informației și în rețele de socializare, situație avantajoasă pentru noua generație, nativă digital.

Cum însă 21% din tinerii europeni sunt șomeri, se pare că își găsesc cu greu locul pe piața muncii.

Marek Plura, EPP: „pe de o parte, angajatorii se așteaptă ca angajații să fie foarte comunicativi, pe de altă parte, nu excelează când vine vorba să le comunice tinerilor cerințele fișei postului.”

Șapte milioane de persoane cu vârste cuprinse între 15 și 24 de ani nu sunt nici angajate, nici nu urmează o formă de învățământ sau formare. Eurodeputații vor să se concentreze asupra unui parteneriat autentic cu IMM-urile.

   

Grupurile dezavantajate, cum sunt persoanele cu handicap sau din familii cu venituri mici, vor beneficia de formări în sfera competențelor sociale.

Jean Lambert, Greens/European Free Alliance: „persoanele dezavantajate din varii motive au nevoie de sprijin suplimentar.”

Este evident că multe state membre își neglijează datoria de a transpune această stare în fapt, astfel încât oamenii să aibă șanse egale pe piața muncii.

Încercarea de a revigora dezbaterea despre locurile de muncă depinde de intenția Comisiei Europene de a propune legi concrete care să vină în sprijinul generației pierdute. 

 Sursă video: Parlamentul European