YOUth Parlamentor este o inițiativă care urmărește să continue succesul Parlamentor.ro – prima platforma media online din România concentrată pe acțiunile Parlamentului European (dezvoltată cu sprijinul financiar al Parlamentului European).

Proiectul a luat naștere pornind de la premisa că știrile ce privesc Uniunea Europeană, în particular cele ce abordează activitățile Parlamentului European și ale Comisiei Europene, continuă să ocupe o poziție periferică în cadrul preocupărilor tinerilor români. În acest sens, inițiativa Youth Parlamentor se adresează tinerilor, aducând împreună procupările acestora și activitățile Parlamentului European într-un format media inovativ.

În prezent, platforma beneficiază de suport financiar din partea Uniunii Europene, prin programul de subvenții al Parlamentului European în domeniul comunicării, în cadrul proiectul ”Youth Parlamentor 2.0”. Programul urmărește informarea tinerilor români în ceea ce privește rolul, activitățile, și comunicările Parlamentului European.

În perioada 2015-2016, platforma www.parlamentor.ro a fost refăcută în cadrul proiectului ”Youth Parlamentor”. Inițiativa a fost finanțată de Parlamentul European prin DG Comunicare, iar obiectivele sale au constat în promovarea activității Parlamentului European și informarea tinerilor cetățeni români în ceea ce privește rolul și structura acestuia.

                                                             ***

Parlamentul European nu este responsabil de informațiile sau punctele de vedere exprimate pe această platformă.