Cât de pregătită este Uniunea Europeană să primească oameni care au nevoie de protecție? Cum pot fi îmbunătățite programele de integrare? - două dosare importante pentru Bruxelles și statele membre, care pot decide viitorul a milioane de oameni.
Deputații europeni din Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE) au discutat, joi, progresele privind transferul refugiaților din Italia, Grecia și din țările terțe care găzduiesc un număr mare de solicitanți de azil.
Guvernul spaniol urmează să facă presiuni asupra Franței, Germaniei și Italiei pentru aprofundarea Uniunii economice și monetare prin stabilirea unui buget al zonei euro, precum și a unui ministru de finanțe.
La un an de la referendumul din Regatul Unit, tot mai mulți europeni sunt optimiști în legătură cu viitorul UE, potrivit unui Eurobarometru publicat miercuri. Dintre aceștia, majoritatea sunt acum optimiști și în privința economiei naționale.
Eurodeputatul social-democrat susține că testarea alimentelor s-a făcut cu notificarea Comisiei Europene, astfel că nu înțelege secretomania Guvernului Tudose, care a refuzat să facă publice numele companiilor și produselor declarate neconforme.
În așteptarea rezultatelor oficiale promise de Ministerul Agriculturii, tot mai multe voci dezbat în spațiul public diferențele de calitate dintre produse vândute în România și produse similare comercializate în supermarketuri din Europa Occidentală.
Arhivă video: reacții la cald ale europarlamentarilor în zilele când Orodnanța de urgență 13/2017 își făcuse apariția nocturnă în Monitorul Oficial și zeci de mii de oameni au ieșit în stradă să protesteze, în România.
Uniunea Europeană reglementează producția, procesarea și etichetarea produselor organice de 25 de ani, dar o reformă a sectorului alimentelor bio a trenat timp de trei ani.
Noile tehnologii și inteligența artificială schimbă tot mai mult peisajul economic al Europei. O analiză EurActiv încearcă să afle dacă Uniunea Europeană și-a pregătit tinerii pentru Industria 4.0 și pentru locurile de muncă de mâine?
Șeful Legislativului de la Chișinău, Andrian Candu, a anunțat recent că Republica Moldova ar putea depune cerere de aderare la UE până la alegerile parlamentare din 2018.
Mulți dintre românii care lucrează în străinătate se confruntă cu contracte nerespectate, cu drepturile încălcate, cu sclavagismul modern, spune Cătălin Ivan, membru al Parlamentului European.